ما در این مقاله میخواهیم در مورد بهترین صندوق سرمایه گذاری یا صندوق بورسی سال ۹۹ توضیح کوتاه دهیم، همچنین مقایسه صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت را ارائه کنیم. قبل از آن باید بگوییم که بازار سرمایه، بازاری جذاب برای هرکسی میتواند باشد. حتی کسانی که در علم اقتصاد و بورس و خریدوفروش تخصصی ندارند نیز میتوانند بهواسطه انواع صندوق سرمایهگذاری از این بازار بهرهمند شوند. در کلام بهتر بازار سرمایه بازاری عجیب است که بر اساس تغییر قیمتها و خریدوفروشها و عرضه و تقاضاها چیده شده است. این بازار در نمودهای مختلف آن مانند بازار بورس می تواند برای افرادی که دانش و تخصص و تجربه کافی دارند بسیار جذاب و سودآور باشد اما برای کسانی که تخصص و دانش کافی ندارند یک تله خطرناک محسوب میشود. (همچنین مقاله همهچیز در مورد خرید عرضه اولیه از معرفی تا اطلاعرسانی برای خرید و خریدوفروش حقوقی را بخوانید)
در روزها و ماههای گذشته شاهد رشد بیسابقه بازار بورس بودهایم. این رشد باعث شد که تعداد کد معاملاتی در کشور از چند هزار نفر به چند میلیون نفر برسد. مسلماً همه این افراد با علم و دانش وارد این بازار نشدهاند و متأسفانه همین موضوع باعث میشود که بازار بورس برای آنها چیزی شبیه به کازینو یا قمار شود که درنهایت منجر به شکستشان خواهد شد؛ اما یک فرد دانا و کسی که از تواناییهای خود بهخوبی مطلع است میداند که باید بر اساس امکانات و تواناییهای خود پیش برود و اگر جایی قرار است قدم بگذارد بهتر است ابتدا آن مکان را از قبل بشناسد؛ اما این شناخت و کسب این دانش زمانبر است و مسلماً این باعث میشود که برخی از فرصتهای خوب سرمایهگذاری در بازار بورس یا سایر جنبههای بازار سرمایه از دست برود.
همین ترس از دست رفتن این فرصتها است که افراد را بدون مطالعه و دانش به این ورطه کشانده است؛ اما راه سومی به نام صندوق سرمایهگذاری است. این صندوقها درواقع یکراه غیرمستقیم برای سرمایهگذاری با ریسکهای مختلف است که به فرد اجازه میدهد بدون داشتن سواد بورسی و سرمایهگذاری خاصی در این بازار حضورداشته باشد و از سودآوری سرمایه خود لذت ببرد.
در ادامه قصد داریم ابتدا با انواع صندوق سرمایهگذاری آشنا شویم و ویژگی هرکدام را بهخوبی بشناسیم. در انتها نیز فهرستی از بهترین صندوق سرمایه گذاری سال ۹۹ کشور در ۶ ماهه اول سال ۹۹ ارائه خواهیم داد؛ بنابراین با ما همراه باشید.
آشنایی با انواع صندوق سرمایهگذاری
در بالا کمی با کار کلی صندوق سرمایهگذاری آشنا شدیم. این صندوقها درواقع بهعنوان یک واسط بین سرمایهگذار و محل سرمایهگذاری وارد عمل میشوند و شروع به معامله و سرمایهگذاری میکنند. این سرمایهگذاریها کاملاً شفاف است و هرکسی میتواند محل سرمایهگذاری این صندوقها را بهخوبی رصد کند. درواقع کار اصلی صندوق سرمایهگذاری این است که با استفاده از متخصصین حرفهای این حوزه میتوانند معاملاتی منطقی و پرسود داشته باشند و درنهایت سود حاصله از این معامله به سرمایهگذار تعلق میگیرد.
روند کلی سرمایهگذاری در یک صندوق سرمایهگذاری درست مانند خرید یک سهام بورسی است. شما در خرید یک سهام بورسی بر اساس قیمت واحد هر سهم و بر اساس میزان دارایی خود تصمیم میگیرد که چه تعداد سهمی خریداری کنید. بعد از خرید آن سهم شما به دو صورت میتواند سودآوری داشته باشد. اول با افزایش قیمت هر واحد سهم و دوم از طریق تقسیم سود سالانه. در مورد سرمایهگذاری در صندوق سرمایهگذاری نیز همچنین اتفاقی میافتد..(در ادامه مقاله سود مرکب در بورس را هم بخوانید)
شما بر اساس میزان دارایی خود و بر اساس قیمت واحد تعدادی واحد سرمایهگذاری خریداری میکنید. این قیمت بر اساس ارزشهای سرمایهگذاری صندوق تغییر میکند؛ اما سودآوری اصلی صندوق سرمایهگذاری در تقسیم سودی است که سالانه صورت میگیرد. بهطور مثال یک صندوق سرمایهگذاری بورس در حالت پر ریسک میتواند سالانه تا ۴۰ درصد سودآوری داشته باشد که این برای یک سرمایهگذار مقدار کمی نیست.
اما بر اساس نوع سرمایهگذاری این صندوقها میتوان سه نوع مهم صندوق سرمایهگذاری داشته باشیم. نوع اول به صندوق سرمایهگذاری بورس یا سهام معروف است. این صندوق سرمایهگذاری بیشترین توان خود را بر روی سهام بورسی قرار میدهد. نوع دیگر صندوق سرمایهگذاری را صندوقهای مختلط مینامند. این صندوقها معمولاً بهصورت درصدی از بازار بورس و انواع اوراق بانکی تضمینی سرمایهگذاری میکنند. نوع آخر صندوق سرمایهگذاری نیز صندوق سرمایهگذاری درآمد ثابت نامیده میشود.
این صندوق همانطور که از نامش پیداست دارای یک نوع سودآوری مشخص و تقریباً تضمینشده است. این صندوقها موظف به سرمایهگذاری عمده بر روی اوراق مختلف دولتی هستند. ازاینرو درصد سود کمتر البته با ریسک کمتر برای سرمایهگذار دارد.(توصیه میکنم مقاله سرمایه گذاری در بورس آمریکا را هم بخوانید)
بهترین صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت سال ۹۹ چیست؟
بهطورکلی بانک مرکزی قوانین خاصی برای انواع صندوق سرمایه گذاری دارد. این قوانین محدودکننده باعث شده است که صندوقهای مختلف بر اساس نوع صندوق سرمایهگذاری خود را انجام دهند. بهطور مثال یک صندوق سرمایهگذاری سهام نمیتواند از هیچ سهمی بیش از ۱۰ درصد داشته باشد. این سهام اگر یک سهام فرا بورسی باشد به حداکثر ۵ درصد کاهش پیدا میکند. در ضمن هیچ صندوق سرمایهگذاری نمیتواند بیش از ۳۰ درصد از یک صنعت را در پرتفوی خود نگهداری کند.
این قوانین به دو جهت است. اولاً اینکه صندوقها در حالت کلی وظیفه نگهداری سرمایه مردم را بر عهدهدارند و نباید ریسک سرمایهگذاری را بیشازحد افزایش دهند. این قوانین در جهت کنترل این ریسک است. از طرفی دیگر همانطور که گفته شد معمولاً سبد صندوق سرمایهگذاری قابل روئیت است. این سبد اگر ناموزون باشد میتواند یک نوع سیگنال خرید به بازار بورس بدهد که میتواند موجب هیجان در بازار شود.(در ادامه مقاله تضمین سرمایه گذاری در بورس را بخوانید)
بهطور مثال اگر مشخص شود که یک صندوق سرمایهگذاری از یک سهم خاص بهاندازه ۷۰ درصد در سبد خود نگهداری میکند، مسلماً اقبال کلی به سمت خرید آن سهم افزایش پیدا میکند و این کار باعث میشود که بازار از تعادل خارج شود. ازاینرو باید قوانین محدودکنندهای در این زمینه وجود داشته باشد.
همچنین شاید در چنین روزهایی که بازار بورس در اوج خود قرار دارد یک صندوق سرمایهگذاری درآمد ثابت باهدف کسب سود بیشتر بخواهد بخشی از سرمایه را در این زمینه قرار دهد. ازنظر بانک مرکزی این صندوقها تا مرز ۳۰ درصد سرمایه خود میتوانند در این بازار حضورداشته باشند. ازاینرو، رشد بازار سرمایه و بورس در سودآوری این صندوقها نیز بسیار میتواند تأثیر مثبت داشته باشد.
یک نکته مهم دیگر در مورد صندوق سرمایهگذاری این است که انواع صندوق سرمایهگذاری بازار گردانی، شاخص، نیکوکاری، تأمین مالی، ETF و طلا توسط کارگزاریها و شرکتهای مختلف به وجود آمده است. این صندوقها غالباً جزئی از زیرمجموعه سه مورد گفتهشده در بالا هستند و در حالت کلی از قوانین گفتهشده پیروی میکنند. ازاینرو در اینجا فقط به ذکر نام آنها بسنده میکنیم و توضیح بیشتری در این باب نمیدهیم. مقاله شاخص بورس چیست؟ را هم بخوانید
لیست صندوقهای سرمایه گذاری
همانطور که گفتیم بهطورکلی در کشور سه نوع صندوق سرمایهگذاری وجود دارد. ازاینرو لیست بهترین صندوق سرمایه گذاری را بر اساس نوع آنها موردبررسی قرار خواهیم داد. توجه داشته باشید بهترین شاخص رتبهبندی در اینجا میزان سود در بلندمدت است. ازاینرو صندوقهای تازه تأسیس بهخودیخود از لیست کنار گذاشته میشوند. نکته دیگر در این باب ضریب بتا صندوق سرمایهگذاری است.
این ضریب در صندوق سرمایهگذاری سهامی نزدیک یک و در صندوقهای درآمد ثابت نزدیک صفر است. این موضوع نشان میدهد که میزان ریسک صندوق سرمایهگذاری بورسی بیشتر از دو صندوق دیگر است؛ اما لیست صندوقهای سرمایه گذاری بهقرار زیر است:
:بهترین صندوق سرمایه گذاری در سهام
از جمله بهترین صندوقهای سرمایه گذاری بورس می توان به صدنوق های زیر اشاره کرد:
۱- صندوق مشترک آگاه با داشتن ۱۲ سال سابقه صندوقداری توانسته بیش از ۴۳ هزار درصد سود با ضریب بتای ۰٫۹۴ تولید کند.
۲- صندوق مشترک کارگزاری بانک ملی ایران با بیش از ۱۲ سال سابقه توانسته با ضریب بتای ۰٫۹۶ چیزی حدود ۴۰ هزار درصد سودآوری داشته باشد.
۳- صندوق مشترک بورسیران باسابقهای نزدیک به ۱۲ سال توانسته بیش از ۳۵ هزار درصد سود با بتای ۰٫۹۷ تولید کند.
صندوق سرمایهگذاری مختلط:
۱- کارگزاری بانک تجارت با داشتن ۱۲ سال سابقه توانسته بیش از ۷ هزار درصد بازدهی با بتای ۰٫۵۶ داشته باشد.
۲- صندوق سرمایهگذاری مشترک پارس با بیش از ۱۰ سال سابقه و داشتن بتای ۰٫۷۰ توانسته بیش از ۷ هزار درصد سودآوری داشته باشد.
۳- صندوق سرمایهگذاری مشترک آسمان خاورمیانه با نزدیک به ۷ سال سابقه صندوقداری و بتای ۰٫۵۳ توانسته بیش از ۳ هزار درصد سودآوری داشته باشد.
صندوق درآمد ثابت:
اگر میخواهید بهترین صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت را پیدا کنید، از بهترین صندوق های درآمد ثابت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- صندوق مشترک صنعت و معدن با بیش از ۱۱ سال سابقه و بتای ۰٫۰۵ چیزی حدود ۳۸۵ درصد سودآوری داشته است.
۲- صندوق حکمت آشنا ایرانیان با داشتن ۱۰ سال سابقه و بتای ۰٫۰۱ چیزی بیش از ۳۴۰ درصد بازدهی از خود نشان داده است.
۳- صندوق مشترک اندیشه فردا باسابقهای ۷ ساله و بتای ۰٫۰۳ توانسته بیش از ۳۳۰ درصد بازدهی داشته باشد.
مقایسه صندوق های سرمایه گذاری، بهترین صندوق سرمایه گذاری را بشناسید
یکی از مباحث جذاب برای تمام کسانی که علاقهمند به سرمایهگذاری کم ریسک در بورس هستند، مقایسه صندوق های سرمایه گذاری است! اگر دوست دارید که با کمک لیست صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس، بهترین تصمیمگیری در این زمینه را داشته باشید، بهترین کاری که میتوانید انجام دهید، توجه به بازدهی صندوقهای سرمایهگذاری در یک ماه گذشته است! همین کار ساده به شما کمک خواهد کرد که بهراحتی هرچهتمامتر بتوانید یک مقایسه علمی و علمی در این رابطه انجام دهید، اما چطور باید این کار را انجام بدهید؟ با ما همراه باشید. اگر میخواهید بهترین کارگزاری بورس را پیدا کنید این مقاله را بخوانید
بررسی لیست صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس مختلط
صندوق های بورسی: همانطور که میدانید، صندوقهای سرمایهگذاری مختلط که بهعنوان زیرمجموعه از لیست صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس شناخته میشوند، فعالیتی با ریسک نسبی متوسطی درزمینه بورس دارند! تمامی این صندوقها موظف هستند که داراییها و سرمایه جذبشده خود را به دو دستهبندی کلی تقسیم کنند!(در ادامه مقاله سبد سهام را هم بخوانید)
معمولاً نیمی از داراییهای یک صندوق سرمایهگذاری مختلط در اوراق بهادار کم ریسک (سهمهای کم ریسک)، سرمایهگذاری و بخش دیگر آن در اوراق بهادار پر ریسک (سهمهایی با ریسک بالا) سرمایهگذاری میشود. از همین جهت، برای بررسی میزان بازدهی و مقایسه صندوق های سرمایه گذاری مختلط با یکدیگر باید برآیند سهمهای کم ریسک و پر ریسک را باهم داشته باشیم!
احتمالاً تا اینجای کار خودتان هم متوجه شدهاید که ریسک سرمایهگذاری در این نوع سهمها نسبت به صندوقهای سرمایه گذرای درآمد ثابت بیشتر بوده، اما معمولاً این نوع سرمایهگذاری جذابتر، پربازدهتر و درنهایت بهتر خواهد بود. البته بهتر است که قبل از هرگونه تصمیمگیری با یک متخصص بورس صحبت کنید. متخصص بورس، میتواند به شما کمک کند که در مدتزمان کوتاهی، قادر باشید از خدمات بهترین صندوق های سرمایه گذاری در بورس استفاده کنید و میزان دارایتان را افزایش دهید.
مقایسه صندوق های سرمایه گذاری بورس که بهترین عملکرد را داشتهاند!
اگر میخواهید به دنبال بهترین صندوق سرمایه گذاری بورس را بدانید و علاقهمند باشید و به لیست صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس و فرا بورس را بررسی کرده باشید، میتوانید متوجه شوید که دو صندوق زیر توانستهاند بهترین عملکرد و بازدهی را در ماه گذشته از خود نشان دهند:
• صندوق سرمایهگذاری آرمان سپهر آشنا
• صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری میراث ماندگار پاسارگاد
این دو صندوق که در ماه گذشته قادر به ثبت بالاترین بازدهی نسبت به رقبای خود بودند، توانستند رتبههای بهتر در مقایسه صندوق های سرمایه گذاری بورس را اذعان خود کنند. جالب است بدانید که این صندوقها، بهعنوان صندوقهای سرمایهگذاری مختلط شناخته میشوند و بازدهی بالایی در بازارهای سرمایه از خود نشان دادهاند.
دو صندوق ذکرشده، نیمی از سرمایه خود را در سهمهای کم ریسک و نیم دیگر را در سهمهای پر ریسک اختصاص دادهاند که در هنگام نتیجه، پاداش عملکرد صحیح خود را دریافت کردهاند، اما چه چیزی باعث میشود که خودتان وارد بازار سرمایه نشوید و از روش غیرمستقیم یعنی صندوقهای سرمایهگذاری وارد بورس شوید؟ چرا شما باید در رابطه با مقایسه صندوق های سرمایه گذاری بورس، تحقیقات کافی را انجام دهید، سپس اقدام به سرمایهگذاری کنید؟ جواب این سؤالات را در بخش بعدی پیدا خواهید کرد!(برای دریافت کد بورسی اینجا کلیک کنید)
نتیجهگیری: چرا باید به صندوقهای سرمایهگذاری در بورس اعتماد کنم؟ چرا مقایسه صندوق های سرمایه گذاری بورس مهم است؟
صندوقهای سرمایهگذاری در بورس برای تمام کسانی که سرمایهای در حدود یک تا ۵۰۰ میلیون تومان دارند، میتوانند انتخاب عالی و بینظیری باشند! صندوقهای سرمایهگذاری به تمام افرادی که دارای آگاهی کمی نسبت به بورس هستند، کمک میکنند که بازهم سرمایه خود را افزایش دهند و به سمت موفقیت جهش کنند. استفاده از این نوع صندوقها واجب نیست، اما به تمام کسانی که آگاهی کمی نسبت به بازار سرمایهدارند، کمک میکند که افزایش سرمایه خود را بدون ریسک تجربه کنند.
در این زمینه نکته بسیار مهمی وجود دارد و آنهم بررسی و مقایسه صندوق های سرمایه گذاری بورس و فرا بورس است! درواقع شما اگر میخواهید که به بهترین شکل ممکن نسبت به یک صندوق سرمایهگذاری اطمینان حاصل کنید، لازم است که حتماً در رابطه با عملکرد و رزومه آن اطلاعات کافی کسب کنید!
برای این کار میتوانید با نگاهی به لیست صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس و فرا بورس در سایت رسمی که به این صندوقها، مجوز لازم برای فعالیت را میدهد، بهترین صندوقی که توانسته بالاترین میزان بازدهی و سود را در روزها و ماههای گذشته از آن خود کند را پیدا کنید. این کار به شما کمک میکند که بهراحتی قادر باشید، به این صندوقها، اطمینان کنید.
درنهایت اگر در زمینه بهترین صندوق سرمایه گذاری بورس یا بهترین صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت نظر یا تجربهای دارید، میتوانید در بخش نظرات با ما و دیگر افرادی که علاقهمند به یادگیری درزمینه صندوقهای سرمایهگذاری هستند به اشتراک بگذارید. همچنین اگر در این زمینه سؤالی دارید، میتوانید بهراحتی با ما مطرح کنید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن قادر به پاسخگویی باشند! برای شما سرمایهگذاری کم ریسک، پربازده و موفق در بورس را آرزو میکنیم!
توجه داشته باشید همیشه بالاترین سود صندوق سرمایه گذاری سال ۹۹ ، بهترین انتخاب برای سال بعد نیست و باید پارامترهای دیگری را نظیر ریسک و نوع پورتفوی صندوق را نیز در نظر داشت.
پیشنهاد میکنم مقاله ضریب بتای شرکتهای بورسی و عرضه اولیه سهام و مقایسه کارگزاری مفید و آگاه را مطالعه کنید
سلام ممنون از مقاله خیلی خوبتون فقط یه سوال بهترین صندوق های سرمایه گذاری سهامی و بهترین صندوق سرمایه گذاری بانک رو هم معرفی میکنید؟
ممنونم بازم
سلام ممنونم از مقاله خوبتون