سود مرکب در بورس چیست؟ ساده‌ترین روش برای محاسبه سود مرکب!

سود مرکب در بورس چیست؟

ساده‌ترین تعریف از سود مرکب در بورس عبارت و ضرب‌المثل قدیمی ” پول، پول می‌آورد ” است. درواقع زندگی و دنیای امروزی دنیایی نیست که بتوان با سخت کار کردن موفق شد. امروز ما باید هدفمند و هوشمند کارکنیم؛ یعنی در زمان کوتاه بهترین نتیجه را به دست بیاوریم. این هوشمندی در دنیای اقتصاد سود مرکب در بورس (هر بازار دیگر) نامیده می‌شود. انیشتین معتقد است که سود مرکب معجزه ریاضی است که همیشه پابرجا خواهد بود؛ اما این سود مگر چه‌کار می‌کند و چه فرایندی ایجاد می‌کند که این‌گونه می‌تواند زندگی را تغییر دهد و یا لقب معجزه از استاد معجزه ساز دریافت کند؟

بیایید با یک آزمایش ساده در باب سود مرکب در بورس به این سؤال پاسخ دهیم. بین دو گزینه زیر شما کدام‌یک را انتخاب می‌کنید؟
1- دریافت 50 میلیون تومان پول نقد در اول ماه
2- شروع پس‌انداز در اول ماه با 500 تومان (تک تومانی!) و دو برابر شدن هرروز آن نسبت به‌روز قبل (روز اول هزار تومان – روز دوم دو هزار تومان و …) تا انتهای ماه

اگر گزینه یک را انتخاب کرده باشید، بهتر است که این متن و مقاله را تا انتها بخوانید. شاید به‌ظاهر ما در باب سود مرکب در بورس صحبت می‌کنیم؛ اما اینجا مسئله توضیح یک معجزه ریاضی است که می‌تواند در بخش بخش زندگی شما تأثیر بگذارد؛ اما اگر دانسته سراغ گزینه دو رفته باشید. پس عمق داستان را درک کرده‌اید. پس بهتر است به همان بخش انتهای این مقاله بروید و روش محاسبه سود مرکب سهام را نگاه کنید. شاید این فرمول بتواند نحوه گرفتن سود مرکب در بورس یا هر جای دیگر را برای شما راحت‌تر و سریع‌تر کند.(در ادامه فیلم تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال را هم ببینید)

سود مرکب در بورس، دست‌پخت خوشمزه زمان

اما سود مرکب در بورس چیست و چگونه کار می‌کند؟ به‌صورت کاملاً واضح باید گفت که سود مرکب در بورس یا در سایر بازارها سودی است که بر اساس اصلی پول + سود قبلی محاسبه می‌شود؛ یعنی اگر شما 100 میلیون تومان در بورس داشته باشید و در ماه اول 20 درصد سود کرده باشید شما صاحب 120 میلیون تومان پول خواهید بود. حال اگر در ماه دوم نیز 20 درصد سود کنید.(اگر نمیدانید که کدام بازار بیت کوین بهتر است یا بورس حتما این مقاله را بخوانید)

شما صاحب 144 میلیون تومان پول هستید؛ اما اگر این سود تنها بر اصل پول شما محاسبه می‌شد. در ماه دوم شما صاحب 140 میلیون تومان پول می‌شدید. این تفاوت 4 میلیونی درواقع همان سود مرکب در بورس یا هر بازار دیگری محسوب می‌شود. حال اگر شما این داستان را در ماه‌های بعدی تکرار کنید به عددهای باورنکردنی می‌رسید.(در ادامه مقاله مفهوم لات lot راهم بخوانید)

داستان زندگی بسیاری از ثروتمندان جهان مانند وارن بافت و … دقیقاً از همین گذرگاه عبور کرده است. آن‌ها با سرمایه‌ای کم شروع کردند و با پیوستگی در این مسیر بر آن افزودند. به بیان بهتر سود مرکب در بورس و بازارهای دیگر حاصل این است که شما سرمایه در گردش خود را بزرگ‌تر می‌کنید و هرچه این سرمایه در گردش بزرگ‌تر شود درواقع سود شما بیشتر می‌شود.

یک مثال ساده از سود مرکب در بورس این است که اگر شما بدانید که سرمایه‌گذاری در بازاری 20 درصد سود خواهد داشت و این سود فرضاً یک سود قطعی است. آیا با 10 میلیون تومان بیشتر سود خواهید کرد یا با 20 میلیون تومان؟ مسلماً جواب ساده و روشن است.

در محاسبه سود مرکب نیز همین اتفاق ساده رخ می‌دهد؛ یعنی شما در هر دوره برداشت (پرداخت) سود، اگر آن را به اصل پول خود اضافه کنید، سود دوره بعدی بیشتر خواهد شد و این روند تصاعدی یا گلوله برفی بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود و درنهایت به عددی می‌رسد که می‌توان آن را معجزه سود مرکب در بورس (هر بازار دیگر) نامید؛ اما معجزه‌ای شدنی و امکان‌پذیر به شرطی که به قدرت زمان ایمان بیاوریم و بگذاریم پول ما خودش برای ما کار کند و این زمان باشد که با مواد اولیه‌ای به نام سود مرکب در بورس برای ما غذایی خوشمزه از ثروت تهیه کند.

 

[irp posts=”19922″ name=”خرید پله ای در بورس چیست؟ | کاهش ریسک افزایش سود”]

 

آیا سود مرکب در بورس فقط وجود دارد؟
سود مرکب چیست – سود مرکب در بورس چگونه است

آیا سود مرکب در بورس فقط وجود دارد؟

احتمالاً متعجب شده باشید و این سؤال در ذهن شما نقش بسته باشد که چرا تنها از عبارت سود مرکب در بورس استفاده می‌کنیم و از مثال‌های دیگر مانند مسکن، ارز، طلا یا بانک استفاده نمی‌کنیم.
در مورد بانک باید گفت عملاً هیچ‌گاه این سودمرکب اتفاق نمی‌افتد و این یک دلیل کاملاً مشخص دارد. اگر بانکی بخواهد برای یک مشتری خود سود مرکب محاسبه کند تقریباً باید اعلام ورشکستگی کند. چراکه سوددهی بانک ضمانت دارد و باید بر اساس این ضمانت رفتار کند.(توصیه میکنم در ادامه مقاله ورود به بازار بورس جهانی را بخوانید)

ازاین‌رو سود پرداختی معمولاً به‌صورت جداگانه پرداخت می‌شود؛ اما شما می‌توانید از بانک نیز سود مرکب بگیرید و آن با برگرداندن سود دریافتی روی اصل پول خود! البته ازآنجایی‌که سود سالانه بانک‌ها چیزی حدود 20 درصد است، زمان طولانی‌تری را باید صبر کنید که با توجه به نوع تورم اقتصادی که داریم به نظر این زمان طولانی‌تر هم می‌شود!

اما در مورد سایر بازارها، این سود مرکب وجود دارد و شما به‌خوبی می‌توانید آن را در بلندمدت و طی 5 الی 10 سال به‌خوبی درک کنید؛ اما بحث اصلی اینجاست که این بازارها پویایی بورس را ندارند و درواقع به‌اندازه بورس شفاف هم نیستند.

ازاین‌رو سود مرکب شما کمتر محسوس می‌شود. از طرفی دیگر شما در بورس به‌صورت لحظه‌ای می‌توانید میزان سودآوری خود را از زمان خرید محاسبه کنید و این به‌خودی‌خود داستان سود مرکب در بورس را جذاب می‌کند؛ اما ازنظر تکنیکالی و فنی هیچ فرقی در محاسبه سود مرکب در بورس با سایر بازارهای موازی وجود ندارد؛ اما نکته مثبت سایر بازارها نسبت به بازار بورس این است که هر چه این بازار سنگین‌تر باشد

مانند بازار مسکن یا طلا احتمال فروش شما کمتر می‌شود و این اتفاق باعث می‌شود که شما اصل پول و سرمایه خود را کاری نداشته باشید و ازآنجایی‌که عموماً بخشی از خانه یا طلا را نمی‌توان فروخت، سود حاصل از آن‌ها نیز در جریان قرار می‌گیرد و شما بیشتر در این بازارها سود مرکب را احساس می‌کنید. این خود نیز دلیلی است که باعث می‌شود ما بیشتر از سود مرکب در بورس صحبت کنیم تا شما را متقاعد کنیم دیدی بلند در این بازار داشته باشید و با هر تقه ای سهام خود را نفروشید.(میتوانید مقاله خریدوفروش حقوقی را بخوانید)

نحوه گرفتن سود مرکب در بورس و محاسبه آن
فرمول سود مرکب بورس – فرمول محاسبه سود مرکب بورس – فرمول اثر مرکب

نحوه گرفتن سود مرکب در بورس و محاسبه آن چگونه است؟(فرمول سود مرکب)

اما بیایید سود مرکب در بورس در بورس را با اعداد و ارقام بسنجیم. به‌صورت کلی می‌توان فرمول‌های زیادی برای نحوه محاسبه سود مرکب در بورس پیدا کرد. نقطه مشترک تمام این فرمول‌ها این است که همه آن‌ها بر پایه سرمایه اولیه، نرخ بهره، تعداد دوره پخش سود محاسبه می‌شوند. ازاین‌رو تقریباً می‌توان گفت همه آن‌ها به یک نتیجه مشخص می‌رسند و تفاوت آن‌ها در نحوه ساده‌سازی فرمول‌ها بر اساس نوع بازار است. برای محاسبه سود مرکب در بورس بهتر است از فرمول ساده زیر استفاده کنیم:

در این فرمول سود مرکب در بورس FV سرمایه نهایی، PV سرمایه اولیه، r نرخ بهره که باید بر اساس اعشار باشد (5 درصد به‌صورت 0.05) و n تعداد دوره پرداخت یا دریافت سود است. شما با استفاده از این فرمول ساده می‌توانید به‌راحتی چندین ماه و سال و روز آینده را در بهترین حالت سوددهی محاسبه کنید.(در ادامه مقاله کاربرد طلا را هم مطالعه کنید)

این بهترین حالت سودمرکب در بورس، به شما هدفی رؤیایی می‌دهد که شما اگر به نیمی از آن‌هم برسید یعنی برد بزرگی به دست آورده‌اید. به‌طور مثال اگر شما سهامی به ارزش 10 میلیون تومان داشته باشید و هرروز 5 درصد سودآوری داشته باشید بعد از 14 روز کاری، چیزی بیش از 19 و نیم میلیون تومان سرمایه خواهید داشت..(حتما مقاله سبد سهام و  محاسبه بازده سرمایه گذاری در بورس را هم مطالعه کنید)

 

[irp posts=”18849″ name=”سود سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار چقدر است؟”]

 

سخن پایانی و چند نکته اساسی سود مرکب در بورس
جدول سود مرکب در بورس

سخن پایانی و چند نکته اساسی سود مرکب در بورس

نکته مهم در سود مرکب در بورس این است که شما باید یک سرمایه ثابت داشته باشید؛ یعنی اینکه این سرمایه تغییرپذیر نباشد و برای مدت مشخصی دست‌نخورده باقی بماند. نکته بعدی این است که برای کسب سود مرکب در بورس باید دید بلندمدت داشته باشید و استراتژی بلندمدت‌تری داشته باشید. در بالا ما مثالی زدیم که در آن‌یک سهم در 14 روز کاری هرروز 5 درصد سودآوری دارد؛ اما این میزان از سودآوری در بازار بورس یک استثنا محسوب می‌شود.

این بازار شرایط خودش را دارد و باید با قوانین آن در این بازار بازی کرد. ازاین‌رو سعی کنید دید بلندمدت‌تری داشته باشید تا گلوله برفی بزرگ‌تری (سود مرکب در بورس) درست کنید.

در پایان یادتان باشد سودمرکب در بورس نمونه‌ای از انجام کارهای مثبت کوچک اما به شکل مداوم است که می‌تواند کارهای بزرگی را در انتها صورت بدهد. از این ایده در زندگی خودتان استفاده کنید و به این نکته باور داشته باشید این جزئیات است که زندگی را تغییر می‌دهد و کلیات تنها و تنها به دست جزئیات ساخته می‌شود و چیزی جز این نیست.

 

[irp posts=”18744″ name=”تفاوت بورس و فرابورس چیست؟”]

 

میداس سرمایه برای شما عزیزان فیلترهای حرفه ای بورس نوشته است که کاملا رایگان بوده و به راحتی میتوانید از آنها استفاده کنید،و همچنین برای یافتن بهترین صندوق سرمایه گذاری هم میتوانید اطلاعات جامعی کسب کنید. پس حتما به این مقاله مفید سر بزنید. 🙂

 

شما میدانید کدام کارگزاری بهتر است؟ اگر نمیدانید، ما برای شما یک مقاله ای نوشته ایم که در این باره مفصل توضیح داده ایم تا کاملا راهنمایی شوید و اطلاعات لازم را کسب نمایید.

و همچنین برای سرمایه گذاری در بورس آمریکا میتوانید این مقاله را مطالعه کرده تا اطلاعات کافی را داشته باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی
علی
3 سال قبل

سلام فقط برای شروع در بورس بازار آمریکا من چه کنم کدام کارگزاری را مناسب می بینید

حدیث
حدیث
2 سال قبل

محاسبه سود مرکب رو از همین مقاله تون یاد گرفتم
واقعا ممنونم عالیییی بودد

افشین
افشین
2 سال قبل

میشه فرمول محاسبه سود مرکب رو بگید
مرسی

مدیر سایت
مدیر
2 سال قبل
پاسخ به  افشین

فرمول زیادی برای محاسبه سود مرکب میشه پیدا کرد نقطه مشترک تمام این فرمول‌ها این هستش که همه ی آنها بر پایه سرمایه اولیه، نرخ بهره، تعداد دوره پخش سود محاسبه می‌شوند . تقریباً می‌شه گفت همه اونها به یک نتیجه مشخص می‌رسند و تفاوت آن‌ها در نحوه ساده‌سازی فرمول‌ها بر اساس نوع بازار است. برای محاسبه سود مرکب در بورس بهتره از فرمول زیر استفاده کنیم

در این فرمول سود مرکب در بورس FV سرمایه نهایی، PV سرمایه اولیه، r نرخ بهره که باید بر اساس اعشار باشد (۵ درصد به‌صورت ۰٫۰۵) و n تعداد دوره پرداخت یا دریافت سود است. شما با استفاده از این فرمول ساده می‌توانید به‌راحتی چندین ماه و سال و روز آینده را در بهترین حالت سوددهی محاسبه کنید

میداس سرمایه

ایمیل خود را وارد نمایید تا اطلاعیه های فروش ویژه را دریافت نمایید.