برای اینکه در دام مارکت میکر نیفتیم و پشت سر او حرکت کنیم ( در روند بازار معامله کنیم) باید با حال بازار همگام باشیم. تا هنگامیکه مارکت میکر خود را پر و خالی میکند از او عقب نیفتیم.
سوال مهم:
چگونه با تفکر داینامیکی بهصورت عملی پشت مارکت میکر حرکت کنیم؟
وقتی میگویم باید با حال بازار همگام باشیم، یعنی:
چهار سویینگ آخر بازار برای ما اهمیت ویژه دارد.
الف. در روند رشدی، دو سویینگ low آخر.
ب. در روند افتی، دو سویینگ high آخر.
نمودار چه میگوید؟
الف. بعد از شکسته شدن خط high to high (وقتی کلوز کندل بالای خط high to high بسته شد)، روند بازار رشدی میشود (قیمت رنج را به بالا میشکند) تا سویینگ ۱ و ۲ شکل بگیرد. خط روند low to low که بهواسطه این دو سویینگ شکلگرفته به سمت پایین شکسته میشود (وقتی کلوز کندل زیرخط low to low بسته شد) و معاملهگر دیگر نباید معامله خرید داشته باشد، حتی میتواند معامله فروش هم باز کند (معاملهگر معامله باز ندارد و میتواند بر اساس قوانین نقطه ورود، معامله فروش داشته باشد.)
ب. قیمت افت میکند و معاملهگران زیادی این قسمت از بازار را ناحیه پایان رشد قیمت پیشبینی میکنند. حتی معاملهگران حرفهای که با تفکر داینامیکی بازار را دنبال میکنند نیز با افت بازار هم گام میشوند و به همین دلیل وارد فروش شدهاند تا اینکه خط high to high که از دو سویینگ ۳ و ۴ تشکیلشده بود به سمت بالا شکست.
معاملهگران حرفهای که اعتقاددارند حرکات بازار غیرقابلپیشبینی است، بدون تعصب، تفکر رشدی خود را نقض کرده و با بازار همگام میشوند و در این ناحیه بازار از معاملات فروش خود خارجشده و حتی معاملات خرید هم باز میکنند. ولی معاملهگران مبتدی که آینده حرکات قیمت را پیشبینی کرده و با تفکر استاتیکی کار میکنند، منتظر میمانند که آخرین سویینگی که منجر به تشکیل آخرین اکستنشن شده (سویینگ ۴) به بالا بشکند و در معاملات فروش خود میمانند، چون در حال حاضر دلیلی برای خروج ندارند.
ج. قیمت به رشد خودش ادامه میدهد و مقاومت استاتیکی پیش روی خود را که بهوسیله سویینگ ۴ شکلگرفته بود، میشکند. اصابت حد زیان فروشندههای در دام افتاده که اغلب بالای سویینگ ۴ سنگر گرفته بودند، باعث رشد سریع و پرقدرت قیمت شده و معاملهگرانی که با تفکر داینامیکی بازار را دنبال میکردند سود خوبی میکنند.
معاملهگرانی که با تفکر استاتیکی بازار را دنبال میکنند، اکثراً با شکست سویینگ ۴ از معامله فروش خود خارج نمیشوند، زیرا:
- وقتی قیمت، سویینگ ۴ را میشکند، دقیقاً پایین مقاومت دیگری قرار میگیرد.
- از دید معاملهگران استاتیکی، احتمال شکسته شدن این مقاومت کم است، زیرا این مقاومت از سویینگ معتبری شکلگرفته و آنها پیشبینی میکنند این مقاومت میتواند جلوی پیشروی قیمت را بگیرد. ولی درنهایت معاملهگران استاتیکی از این رشد جا میمانند و حتی زیان هم میکنند.
این رنج را مارکت میکر ساخته بود تا بتواند به حجم معاملات خود اضافه کند اما معاملهگر حرفهای با تفکر داینامیکی، توانست پشت سرِ مارکت میکر حرکت کند. (مقاله فرایند تسویه را مطالعه کنید)
راهکار در دام نیفتادن معاملهگر حرفهای، هنگام خروج مارکت میکر از بازار
در روند رشدی
- تفکر معاملهگر حرفهای با شکستن خط high to high (زمانی که کلوز کندل بالای خط high to high بسته میشود)، تفکری رشدی است و او وارد معامله خرید میشود و نباید معاملات فروش باز داشته باشد
- معاملهگر حرفهای به نواحی مقاومتی استاتیکی اهمیتی نمیدهد.
- حرکت قیمت را با خط low to low دنبال میکند.
- تفکر معاملهگر حرفهای با شکستن خط low to low (زمانی که کلوز کندل پایین خط low to low بسته میشود) تفکری افتی است و او وارد معامله فروش میشود و نباید معاملات خرید باز داشته باشد.
در روند افتی
- تفکر معاملهگر حرفهای با شکستن خط low to low (زمانی که کلوز کندل پایین خط low to low بسته شود) تفکری افتی است و او وارد معامله فروش میشود و نباید معاملات خرید باز داشته باشد
- معاملهگر حرفهای به نواحی حمایتی استاتیک اهمیتی نمیدهد.
- حرکت قیمت را با خط high to high دنبال میکند.
- تفکر معاملهگر حرفهای با شکستن خط high to high تفکری رشدی است و او وارد معامله خرید میشود و نباید معاملات فروش باز داشته باشد.
ابتدا، میانه و انتهای روند، طبق تفکر داینامیکی
در روند رشدی
در روند رشدی، ابتدای روند جایی است که قیمت از یک مثلث (بازار رنج) خارج میشود.
در روند رشدی، میانه روند جایی است که قیمت همچنان در مغزِ ترند قرار دارد. (مادامیکه قیمت، خط low to low را که از دو سویینگ آخر تشکیلشده، به پایین نشکند)
در روند رشدی، انتهای روند جایی است که قیمت دیگر در مغزِ ترند قرار ندارد (مادامیکه قیمت، خط low to low را که از دو سویینگ آخر تشکیلشده، به پایین بشکند) و اکثراً شاهد تشکیل بازار رنج (مثلث) هستیم.
در روند افتی
در روند افتی، ابتدای روند جایی است که قیمت از یک بازار رنج (مثلث) خارج میشود.
در روند افتی، میانه روند جایی است که قیمت همچنان در مغز ترند قرار دارد. (مادامیکه قیمت، خط high to high را که از دو سویینگ آخر تشکیلشده، به بالا نشکند)
در روند افتی، انتهای روند جایی است که قیمت دیگر در مغز ترند قرار ندارد (مادامیکه قیمت خط high to high را که از دو سویینگ آخر تشکیلشده، به بالا بشکند) و اکثراً شاهد تشکیل بازار رنج هستیم.
نکته بسیار مهم:
انتهای روند افتی و رشدی با بازار رنج همراه است و بعد از تشکیل بازار رنج قیمت برمیگردد. ولی در مواقعی که رنج در جهت قبلی خود شکسته میشود (عملاً شاهد الگوی ادامهدهنده یا پولبک پیچیده هستیم)، باید سریعاً تغییر نگرش بدهیم و معاملات خود را، با جهت جدید بازار همراستا کنیم. (برای مطالعه کارمزد قراردادهای آتی این مقاله را مطالعه کنید)
نواحی معامله ممنوع
در روند رشدی
وقتی قیمت، خط high to high را میشکند طبق تفکر داینامیکی، روند رشدی است و بر اساس قوانین نقطه ورود باید معاملهگر معامله خرید را باز کند؛ اما اگر خط high to high دیگری بالای قیمت باشد، مانند این است که مقاومت داینامیکی داریم و چنانچه فاصله ناچیزی با قیمت فعلی داشته باشد، خرید مجاز نیست.
در روند افتی
وقتی قیمت، خط low to low را میشکند، طبق تفکر داینامیکی روند افتی است و بر اساس قوانین نقطه ورود، معاملهگر باید معامله فروش را باز کند؛ اما اگر خط low to low دیگری پایین قیمت باشد، مانند این است که حمایت داینامیکی داریم و چنانچه فاصله ناچیزی با قیمت فعلی داشته باشد، فروش مجاز نیست. اگر از خود انتظار خروجی یک معاملهگر حرفهای باسابقه را دارید کتاب معامله گری مخالف تحلیل گری
برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
سپاس فراوان