اگر بخواهیم به تاریخچه بورس نگاه کنیم میتوانیم بگوییم که قدمت آن به ۴۰۰ سال پیش و به بورس اوراق بهادار برمیگردد؛ اما امروزه حدود ۶۰ بازار بورس بزرگ در جهان وجود دارد که ورود به هریک میتواند جذابیتها و فرازوفرودهای مختص به خود را داشته باشد. در این مقاله قصد داریم در مورد ورود به بازار بورس جهانی بپردازیم.
بازار بورس و بازار بورس جهانی چیست؟
بگذارید ابتدا تعریفی از بازار بورس و بازار بورس جهانی ارائه دهیم.
بازار بورس
بازار بورس به مجموعه بازارها و مبادلاتي گفته میشود که در آن فعالیتهای منظم خريد، فروش و صدور سهام شرکتهای عام برگزار ميشود… این فعالیتهای مالی بر اساس مقررات تعیینشده و در چهارچوب مبادلات رسمی انجام میشود.
در یک کشور یا منطقه میتواند چندین مکان معاملات سهام وجود داشته باشد که امکان معاملات سهام و سایر اوراق بهادار را فراهم میکند.
بازار بورس جهانی
حال اگر به این تعریف وسعتی جهانی بدهیم به پدیده بزرگی در اقتصاد دنیا مواجه خواهیم شد که نام آن را بازار بورس جهانی میگذاریم.
امروزه به کمک تکنولوژی و استفاده از نرمافزارهای مختلف و وبسایتهای گوناگون میتوان برای ورود به بورس جهانی از طریق اینترنت و از راه دور اقدام کرد.
اینگونه شما با ورود به سایتهای بورس جهانی میتوانید اقدام به ثبت نام در بورس جهانی و خریدوفروش سهام در این بازار پهناور بکنید.(در ادامه مقاله تفاوت اوراق قرضه با اوراق مشارکت را هم بخوانید)
ورود به بازار بورس جهانی
فرصتهای سرمایهگذاری امروز محدود به جغرافیا نیست. اگر شما درگیر اقتصادهای نوظهور و رشد پررونق بازارهای مالی جهان هستید، ممکن است بخواهید ورود به بازارهای جهانی و ثبت نام در بورس جهانی را تجربه نمایید؛ بنابراین باید با ثبت نام در بورس بین المللی و روند آن آشنا شوید. در ادامه نحوه ثبت نام در بورس جهانی یا نحوه ورود به بورس بین المللی را شرح خواهیم داد.
ثبت نام در بورس جهانی
اگرچه بنا بر قوانین ثبت نام بورس جهانی، امکان انجام سرمایهگذاری در بورسهای جهانی تقریباً برای مردم همه کشورها امکانپذیر است، اما در بعضی موارد این روند با محدودیتهایی برای بعضی از کشورها ازجمله ایران همراه است.(در ادامه مقاله لات در فارکس راهم بخوانید)
بنابراین نحوه ثبت نام در بورس جهانی به دودسته کلی تقسیمبندی میشود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
ثبت نام بهصورت مستقیم
نحوه ثبت نام در بورس جهانی به این روش بسیار ساده است و شما با توجه به بورسی که قصد ثبت نام در آن را دارید به سایت بورس جهانی همان کشور مراجعه میکنید و روند ثبت نام را با واردکردن اطلاعات فردی آغاز کرده و در انتها سهام موردنظر را خریداری میکنید.
اما به خاطر داشته باشید که اگر امکان خرید سهام به این شکل را دارید، قبل از انجام خرید و واردکردن اطلاعات در سایت بورس جهانی، حتماً قوانین سایت و بازار سهام موردنظر و محدودیتهای آن را مطالعه کنید.(پیشنهاد میکنم فیلم تحلیل فاندامنتال بیت کوین را ببینید)
ثبت نام بهصورت غیرمستقیم
روش دوم ثبت نام در بورس جهانی روشی است که برای اکثر ما ایرانیان تنها روش سرمایهگذاری و ورود به بازار بورس جهانی است. در این روش بهجای مراجعه به سایتهای بورس جهانی و ثبت نام در آنها از نرمافزار و وبسایتهای شرکتهای واسطه یا بروکر استفاده میکنیم. البته در نظر داشته باشید این روش با کمی ریسک همراه است و حتما قبل از انجام آن باید از معتبر بودن شرکتی که به عنوان واسطه انتخاب کردهاید مطمئن باشید. ما در اینجا ۵ شرکت معتبر را گه در سال ۲۰۲۰ عملکرد مناسبی در این زمینه داشته اند را معرفی کردهایم. این شرکتها عبارتاند از:
• IC Markets
• FXTM
• MultiBank
• TD Ameritrade
• Charles Schwab, numero quatro
ریسک ثبت نام در بورس جهانی
باوجود همه مزایایی که دارد، ورود به بازار بورس جهانی با خطرات و ریسکهایی نیز همراه است که نباید آنها را نادیده گرفت.
از نظر نوسانات، بازارهای نوظهور به طور کلی ریسک پذیر تلقی میشوند. آنها میتوانند تغییرات چشمگیری در ارزش سهام را تجربه کنند. در بعضی موارد نیز خطرات سیاسی میتواند ناگهان اقتصاد یک کشور را از بین ببرد. علاوه بر این، لازم به ذکر است که تنظیم بازارهای غیر آمریکایی نسبت به بازارهای ایالات متحده کمتر است و این امر خطر دستکاری یا کلاهبرداری را افزایش میدهد.
ورود به بورسهای بین المللی و جهانی باید همراه با آگاهی از شرایط سیاسی و اقتصادی کشوری باشد که در آن سرمایهگذاری میکنید.(در ادامه مقاله اصطلاحات فارکس را مطالعه کنید)
بزرگترین بازار بورس جهانی
در پایان چنانکه برآورد شما از مزایا و معایب این بازارهای مالی شمارا مجاب به سرمایهگذاری در آنها کرده است. ما ۱۰ عدد از بزرگترین بازارهای بورس را به شما معرفی کردهایم که برای سرمایهگذاری در هریک از آنها کافی است تا به سایتهای بورس جهانی مراجعه کرده و به سرمایهگذاری در این بازارها بپردازید.
۱٫ بازار سهام نیویورک
۲٫ نزدک
۳٫ بازار بورس توکیو
۴٫ بازار بورس شانگهای
۵٫ بازار بورس هنگ کنگ
۶٫ یورونکشست
۷٫ بازار بورس شنزن
۸٫ بازار بورس لندن
۹٫ بازار بورس تورنتو
۱۰٫ بورس بمبئی
منابع:
https://www.investopedia.com/articles/investing/032615/how-trade-foreign-stocks.asp
https://brokerchooser.com/broker-reviews
https://www.investopedia.com/terms/s/stockmarket.asp