دو نتیجه مهم که در استفاده تحلیل فاندامنتال برای ما عینی خواهد شد!

دو نتیجه مهم که در استفاده تحلیل فاندامنتال برای ما عینی خواهد شد!

دو نتیجه مهم که در استفاده تحلیل فاندامنتال برای ما عینی خواهد شد!

 

در دنیا سبکی برای پیش‌بینی حرکات قیمت در آینده وجود دارد به نام فاندامنتال(بنیادین) که بر اساس موارد زیر بررسی می‌شود.

  1. صورت‌های مالی
  2. شاخص‌های اقتصادی
  3. رکود اقتصادی
  4. تورم
  5. نرخ بهره بانک‌ها
  6. اخبار
  7. سیاست‌های دولت‌ها و بانک‌های مرکزی کشورها
  8. جنگ
  9. تحریم‌های اقتصادی و سیاسی
  10. فنّاوری‌های جدید
  11. تغییرات قیمت نفت، طلا و … .

 

[irp posts=”10434″ name=”حرکات قیمت”]

 

شخصی که بر اساس این موارد آینده قیمت سهم را موردبررسی قرار می‌دهد، تحلیل‌گر فاندامنتال یا بنیادین نامیده می‌شود. تحلیل‌گر بنیادین اوضاع کلی بازار را بررسی می‌کند و به تأثیر آن روی وضعیت اقتصادی و سیاسی یک کشور می‌پردازد.(برای اطلاع از تحلیل فاندامنتال بیت کوین به این مقاله مراجعه کنید)

سؤال:

آیا سهم‌ها و کالاها بر اساس موارد بنیادین خود قیمت‌گذاری شده و در بازارها معامله می‌شوند؟

خیر، اگر تفکر بنیادین در کوتاه‌مدت و میان‌مدت در بازارها لحاظ می‌شد، قیمت سهم‌ها و کالاها نزدیک به قیمت ذاتی خود بودند و دیگر شاهد حباب قیمتی در بازارها نبودیم.(مقاله نرم ‌افزار تحلیل تکنیکال را هم مطالعه کنید)

 

[irp posts=”9081″ name=”حرکات و الگوهای قیمتی و عوامل تشکیل آن‌ها”]

 

سؤال:

آیا تأثیر اخبار و شاخص‌های اقتصادی و … بر سهام و کالاها یکسان است؟

خیر، بسیار پیش‌آمده که ما شاهد خبرهای یکسانی در دو ماه متوالی بوده‌ایم؛ اما میزان حرکت قیمت در بازار موردبررسی در این دو ماه متفاوت بوده و اصلاً در بعضی موارد تأثیر معکوس بر بازار داشته است.

مثلاً:

خبری که طبق تفکر بنیادین باید منجر به رشد طلا می‌شد باعث افت طلا شده است. از این موارد در بازارهای مالی زیاد دیده می‌شود. پیشنهاد میکنم مقاله تکنیکال یا فاندمنتال نویسنده: “بهرنگ موسوی” را هم بخوانید)

 

نتیجه:

  1. تفکرات فاندامنتال بادید کوتاه‌مدت یا میان‌مدت احتمال سوددهی پایینی دارد.
  2. تغییرات قیمت بازارها درنهایت به سمت تفکرات بلندمدت فاندامنتال میل می‌کند.

 

توجه به تحلیل فاندامنتال، توصیه مهم بزرگترین سرمایه گذاران جهان!

وقتی از وارن بافت پرسیدن مهمترین رمز موفقیت تو در دنیای سرمایه گذاری چیست، تنها یک جمله گفت. ” من روزانه ده ها ترازنامه مالی را بررسی می کردم ”
این جمله به تنهایی نشان می دهد که وارن بافت به عنوان بزرگترین سرمایه گذار و موفق ترین آن ها عمدتا بر اساس تحلیل فاندامنتال پیش رفته است. در جای دیگر این سرمایه گذار می گوید: ” من وقتی می خواهم روی سهمی سرمایه گذاری کنم تصورم بر این است که بازار از فردا به مدت چند سال تعطیل می شود “

وقتی این دو جمله را کنار یک دیگر می گذاریم به این نتیجه می رسیم که تحلیل فاندامنتال تا حدود زیادی به دید بلند مدت در بازار سرمایه وابسته است. وارن بافت همچنین معتقد است که بازار در نهایت به سمت ارزش ذاتی به دست آمده از تحلیل فاندامنتال برمی گردد. پس بهترین و شاید مطمئن ترین نوع سرمایه گذاری به واسطه تحلیل فاندامنتال می تواند اتفاق بیفتد.

برای درک اهمیت و کارایی تحلیل فاندامنتال بهتر است کمی به مفهوم بازار سرمایه و سرمایه گذاری نگاه کنیم. فرض کنید که یک سهم در بازار بورس ایران به قیمت 100 تومان معامله می شود. شما بر چه اساسی می خواهید روی این سهم سرمایه گذاری کنید؟

نگاه تکنیکال پاسخ این سوال را در نگاه به چارت قیمتی در زمان های مختلف می دهد. این که فروشنده و خریدار در این سهم با چه قدرتی حضور دارند و نوع خرید و فروش آن ها چگونه است می تواند مهمترین ابزارها در تحلیل تکنیکال باشد. اما در نهایت در تحلیل تکنیکال هم افراد به دنبال یک مقصد تحت عنوان حد سود می گردند. در واقع یک معامله گر حرفه ای سعی می کند بر اساس تحلیل تکنیکال بهترین نقطه خروج از سهم را پیدا کند و بر اساس آن سود خوبی به دست بیاورد.

دو نتیجه مهم که در استفاده تحلیل فاندامنتال برای ما عینی خواهد شد!

پیدا کردن مقصد، هدف اصلی سرمایه گذاری

 

بنابراین هدف اصلی در بازار سرمایه برای معامله گران و سرمایه گذاران پیدا کردن یک نقطه به عنوان مقصد احتمالی حرکت سهم است.
یک بار دیگر به جملات وارن بافت نگاه کنید. او معتقد است که سهم در نهایت به سمت ارزش ذاتی خود حرکت می کند. این یعنی مقصد نهایی و اصلی یک سهم همان ارز ذاتی خودش است.

در این جا دو فرق اصلی بین تحلیل فاندامنتال و تکنیکال مشخص می شود. اول این که تحلیل تکنیکال نمی تواند خارج از تایم فریم های کوتاه مدت و در نهایت بلند مدت مقصدی را مشخص کند. در واقع نقطه ضعف اصلی این تحلیل نیز دقیقا همین جاست.

 

در تایم فریم های کوتاه مدت و بلند مدت نوسان بسیار بالاست. بنابراین نمی توان چندان اعتماد بالایی به مقصد مشخص شده داشت. زیرا درصد تغییرات و تلرانس سهم در تایم فریم های کوتاه بسیار بالاست. در واقع تفاوت دوم تحلیل فاندامنتال و تکنیکال نیز در همینجا رقم می خورد. در تحلیل فاندامنتال شما اطمینان بیشتری به حرکت سهم به سمت ارزش ذاتی خودش دارید.

وارن بافت در جمله ای دیگر می گوید: ” بازار سرمایه را از آدم های عجول می گیرد و به آدم های صبور می دهد.” به نوعی این جمله طعنه ای به تحلیل تکنیکال است. چرا که در این تحلیل شما باید سریع و به نوعی عجول باشید، اما تمام تحلیل فاندامنتال بر اساس صبر و اعتماد به زمان است.

 

[irp posts=”19351″ name=”شاخص بورس چیست؟ از نمودار شاخص بورس چه می‌دانید؟”]

 

(در ادامه مقاله بازار بورس چین،روسیه و ترکیه و خریدوفروش حقوقی و ارزش بازار سهام و نرخ تورم را هم مطالعه کنید)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

میداس سرمایه

ایمیل خود را وارد نمایید تا اطلاعیه های فروش ویژه را دریافت نمایید.