احراز هویت مشتری (KYC) چیست؟ بررسی 0 تا 100 احراز هویت دیجیتال (KYC)

مراحل KYC چیست

KYC چیست؟ KYC به مفهوم احراز هویت مشتری یا به عبارت ساده تر (Know Your Customer) است. در واقع KYC یک فرایند یا یک مفهوم کاربردی در دنیای اقتصاد امروز شناخته می شود که به جز نهاد های مالی سایر شرکت ها و نهاد از آن استفاده می کنند. در واقع KYC با هدف مقابله با پولشویی و ایجاد خلاف های اقتصاد طراحی و اجرا شد اما کاربری بالای آن موجب شد که بسیاری از شرکت ها و نهاد های دیگر بر اساس این فرایند اقدام به جذب و نگهداری مشتری کنند.

در واقع شما به واسطه مراحل KYC می توانید مشتری خودتان را بهتر بشناسید و بر اساس شناختی که از مشتری پیدا می کنید به او خدمات ارائه دهید. به عبارت ساده تر توسط KYC خدمات ارائه شما متغیر و متناسب کاربر خواهد بود. از این رو بسیاری از کشورهای سطح اول جهان با راه اندازی قانون KYC و احراز هویت KYC به نوعی خدمات ارائه شده به کاربران اروپایی و آمریکایی را از سایر کاربران مجزا کرده اند. حتی برخی از نهاد های مالی مانند بایننس پای را کمی فراتر گذاشته اند و عملا با اعمال قانون خون در مراحل KYC عملا کاری به ملیت ندارند.

در واقع بایننس معتقد است که یک ایرانی همیشه یک ایرانی است و همچنان درصد ریسک خاص خودش را دارد. بنابراین یک ایرانی از دل آمریکا نیز نمی تواند در صرافی بایننس به صورت قانون حضور داشته باشد! این ها مواردی است که در مراحل و قانون KYC به چشم می خورد. در ادامه خواهیم دانست مراحل KYC چیست. با ما همراه باشید.

KYC چیست؟

اولین سوالی که باید پاسخ دهیم این است که KYC چیست؟ همانطور که گفتیم KYC یک روش احراز هویت در دنیای مالی – و غیر مالی – محسوب می شود. بگذارید کمی ساده تر صحبت کنیم.
در دنیایی که زندگی می کنیم همه چیز بر اساس شناخت پیش می رود. شما بدون شناخت کسی با او دوست نمی شوید و بدون شناخت کسی با او معامله نمی کنید. اما عمق شناخت در هر کدام از بخش های روابط انسان متفاوت است. به عبارت ساده تر شما برای انجام یک معامله نیازی به شناخت شخصیت و حالت روحی مشتری خود ندارید اما برای ازدواج شما تا می توانید باید نسبت به شناخت طرف خود عمیق شوید.

بنابراین اگر به خوبی در دنیای اطراف خودمان نگاه کنیم متوجه می شویم که احراز هویت جزئی از زندگی روزمره انسانی محسوب می شود که به شکل های مختلف انجام می شود. وقتی می گوییم KYC چیست، در واقع منظورمان این است که KYC چه نوعی از احراز هویت است.

بنابراین ما در این جا قرار نیست سراغ مفهوم احراز هویت و اصل و اساس آن برویم، بلکه تنها می خواهیم بدانیم KYC چیست و چه سطح و عمقی از احراز هویت را شامل می شود. به عبارت ساده تر می خواهیم بدانیم مراحل KYC چیست؟

قبل از پاسخ به این دست از سوالات بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که KYC نوعی از احراز هویت است که در بازارهای مالی وجود دارد و لزوما تنها نوع آن نیست. به عبارت ساده تر به جز KYC انواع روش های دیگر احراز هویت در بازار وجود دارد که شما می توانید آن ها را در بازارهای مالی ایران نیز مشاهده کنید.

بنابراین ما با یک نوع از روش ها و مفاهیم احراز هویت رو به رو هستیم که می خواهیم آن را بشناسیم و بدانیم قانون KYC چیست و چه کارکردی دارد. با ما همراه باشید.

 

[irp posts=”45804″ name=”رفع مسدودی حساب بایننس | آموزش گام به گام به همراه تصویر”]

 

KYC چیست
چیست kyc

مراحل kycچیست و از چه سطوحی تشکیل شده است؟

مهمترین مفهومی که در KYC وجود دارد، مفهوم شناسایی ریسک است. در واقع آن چیزی که KYC بر اساس آن کار می کند این است که مشتری شما از نظر مالی تا چه اندازه ریسک پذیر است و تا چه اندازه می تواند برای نهاد مالی یا غیر مالی ریسک داشته باشد.

از نظر قوانین مالی ریسک بدین معنی است که یک مشتری تا چه اندازه احتمال دارد که با هدف پولشویی یا تامین مالی گروه های تروریستی وارد یک نهاد مالی شده باشد. به عبارت ساده تر اگر بخواهیم بگوییم KYC Form چیست می توان اینگونه گفت که این فرم شامل اطلاعات هویتی و مالی برای تشخیص ریسک مشتری در یک نهاد مالی است.

نهاد های مالی بر اساس این ریسک تصمیم می گیرند که چه خدماتی را به چه مشتریانی ارائه بدهند و در این بین اگر مشتریانی با ریسک بالا وجود داشته باشد عملا از ارائه خدمات به آن ها سر باز می زنند.

به عبارت ساده تر KYC این امکان را در اختیار نهاد های مالی قرار می دهد تا بر اساس آن از وقوع جرم اقتصادی جلوگیری کنند. یعنی با شناسایی ریسک مشتریان عملا احتمال پولشویی یا سایر خلاف های اقتصادی را به صفر برسانند. بر اساس این موضوع موقعیت جغرافیایی و شرایط اقتصادی – سیاسی آن موقعیت جغرافیایی اهمیت بالایی دارد.

به بیان ساده تر اگر مشتری شما در نقطه ای از کره زمین زندگی می کند که در آن مفاهیمی مانند تروریسم و پولشویی حرف اول را می زند، قانون KYC این مشتری را پر ریسک شناسایی می کند و عملا ارائه خدمات به آن را غیر منطقی و در نهایت غیر قانونی می داند. حال مسلما نمی توان همه مردم یک منطقه را به یک چوب زد و با یک دوربین نگاه کرد اما KYC و فرم مربوط به آن به نوعی طراحی شده است که بر اساس شاخص های این چنینی ریسک را شناسایی می کند و بر اساس این ریسک تصمیم به ارائه خدمات می گیرد.

بر این اساس برخی از صرافی های ارز دیجیتال مانند بایننس به طور کلی کاربران ایرانی را از لیست خدمات خود حذف کرده اند. در واقع بر اساس قانون KYC بایننس به این نتیجه رسیده است که کشورهایی مانند ایران – از دید بین المللی – چندان وجه مناسبی ندارند و درصد بالایی از اطلاعات منتشر شده از این کشورها مربوط به مسائل پولشویی، قاچاق و تروریسم است. از این رو کاربران این دست از کشورها از ریسک بالایی برخوردار است. بنابراین احراز هویت KYC در صرافی بایننس این اجازه را به کاربران ایرانی نمی دهد تا آن ها بتوانند در این بازار فعالیت داشته باشند.

به عبارت ساده تر احراز هویت KYC در صرافی بایننس اصلی ترین دلیل حذف ایرانی ها از این صرافی محسوب می شود و نه تحریم های آمریکایی!

 

[irp posts=”42947″ name=”0 تا 100 آشنایی با بازار دو طرفه ارز دیجیتال (کاملا اختصاصی)”]

 

احراز هویت KYC در صرافی بایننس

KYC در دنیای ارزهای دیجیتال

اما همانطور که در بالاتر دانستیم KYC چیست، KYC روش احراز هویت است که توسط نهادهای مالی طراحی و اجرا شده اند و بعد از آن توسط سایر شرکت ها و نهادهای غیر مالی نیز به اجرا درآمدند. بنابراین KYC قبل از دنیای ارزهای دیجیتال طراحی و اجرا شده است. حال سوال این است که آیا KYC در دنیای ارزهای دیجیتال نیز کارایی دارد؟

پاسخ به این سوال چندان ساده نیست. زیرا برخی از مفاهیم اصلی در KYC مربوط به احراز هویت شخصی و فردی افراد است. یعنی شما در قانون KYC باید فرد را بشناسید و نام و نشانی او را بدانید. در حالی که در شبکه بلاک چین عملا چنین چیزی ممکن نیست.(در ادامه مقاله انواع بلاک چین و اکسی اینفینیتی ارز دیجیتال را بخوانید.)

اما این داستان روی دیگری نیز دارد. مسئله مهمی که باعث شده است KYC به عنوان یک روش احراز هویت زیر سوال برود این است که عملا از شاخص کلی و مبهمی برای تشخیص ریسک استفاده می کند. این شاخص های کلی باعث شده است که گروهی از کاربران به صورت کلی نادیده گرفته شوند و گروهی دیگر از کاربران به صورت کلی کم خطر تشخیص داده شوند. اما این مسئله ای است که به خوبی نشان می دهد KYC به شکل سنتی نمی تواند ریسک پولشویی و … را کاهش دهد.

اما بلاکچین و شبکه قراردادهای هوشمند به سبب دفتر کل بودن این امکان را به موسسات مالی و غیر مالی می دهند تا بر اساس یک قرارداد هوشمند و رعایت شاخص های اختصاصی تری KYC را تعریف کنند. بر اساس این KYC می تواند بر اساس رفتارهای هر نود – آدرس عمومی – اقدام به احراز هویت و شناسایی ریسک کند. از این رو به نظر می رسد مفهوم ” KYC چیست ” توسط دنیای ارزهای دیجیتال و بلاک چین تغییر کند و عملا شاخص های اختصاصی تری در این بین ایجاد شود.

 

KYC چیست
احراز هویت KYC در صرافی بایننس چگونه است؟

 

[irp posts=”47907″ name=”نامزد جمهوری خواه مجلس سنای آمریکا: باید ارز دیجیتال ذخیره کنیم!”]

سوالات متداول

1- KYC چیست؟
KYC یک روش برای احراز هویت محسوب می شود که در آن شناسایی ریسک و تصمیم گیری بر اساس آن اهمیت بالایی دارد. در واقع شما به واسطه KYC می توانید مشخص کنید سراغ کدام مشتری بروید و به آن چه نوع خدماتی را ارائه کنید.

2- احراز هویت KYC در صرافی بایننس چگونه است؟
بایننس با اجباری کردن دو مرحله ای شدن احراز هویت عملا به دنبال اجرایی کردن قانون KYC است. در واقع بایننس قصد دارد با شناسایی ریسک مشتریان خدمات خود را دسته بندی کند. اما بر اساس آن که دانستیم KYC چیست، می توانیم بگوییم عملا ایرانی ها به دلیل این که در موقعیت بد مکانی و زمانی قرار گرفته اند عملا امکان حضور در این صرفی را از دست می دهند. چرا که بر اساس شاخص های KYC، ریسک ایرانی ها برای ایجاد بی نظمی های مالی و اقتصادی بالاست. بنابراین بر اساس KYC نباید به ایرانی ها خدمات ارائه شود!

در ادامه مقاله ریسک سرمایه گذاری در بیت کوین را مطالعه نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
bambubet
1 سال قبل

I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will

میداس سرمایه

ایمیل خود را وارد نمایید تا اطلاعیه های فروش ویژه را دریافت نمایید.