آموزش تحلیل تکنیکال بورس از 0 تا 100 از مقدماتی تا پیشرفته (قسمت اول)

تحلیل تکنیکال چیست؟ (قسمت اول)

تحلیل تکنیکال مطالعه رفتار بازار با استفاده از نمودارها و خود قیمت به‌منظور پیش‌بینی آینده روند قیمت‌ها است.
رفتار بازار 2 اصل اولیه را دربر دارد. قیمت و حجم معاملات.
همیشه در بازار رفتار قیمت در تحلیل‌ها نقش اساسی را دارد و رفتار حجم معمولاً تکمیل کنند و تأییدی بر رفتار اصلی قیمت است.

 

آموزش تحلیل تکنیکال بورس از 0 تا 100 از مقدماتی تا پیشرفته

وقتی از آموزش تحلیل تکنیکال بورس صحبت می‌کنیم، بسیاری تصور می‌کنند که قرار است به آن‌ها ابزاری برای پیش‌بینی بازار داده شود و یا این که قرار است به واسطه آن همیشه در سود باشند. اگر این چنین بود ابزار تحلیل تکنیکال رایگان در اختیار شما قرار نداشت.

این یک واقعیت است که آموزش تحلیل تکنیکال بورس یا هر چیزی وقتی در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد یعنی کارایی زیاد بالایی ندارد؛ اما یک حرفه‌ای می‌داند چگونه از آموزش تحلیل تکنیکال بورس و از مفهوم تحلیل تکنیکال بورس استفاده کند. در واقع آن چیزی که مهم‌تر از آموزش تحلیل تکنیکال بورس (حتی به صورت آموزش کامل تحلیل تکنیکال) می‌باشد، این است که شما این ابزارها را به درستی درک کنید و بفهمید.

اگر در اینترنت چرخی بنزید انواع آموزش تحلیل تکنیکال بورس مانند آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی، آموزش کامل تحلیل تکنیکال، صفر تا صد آموزش تحلیل تکنیکال بورس و … را خواهید دید؛ اما آیا همه خوانندگان و دانش پذیران آموزش تحلیل تکنیکال بورس موفق بوده‌اند، ما در ادامه می‌خواهیم به آموزش تحلیل تکنیکال بورس را به نحوی دیگر به شما آموزش بدهیم. در این آموزش خبری از روش‌ها و متدهای همیشگی نیست.(در ادامه توصیه میکنم مقاله “معاملات الگوریتمی در بورس چیست” را هم بخوانید)

ما می‌خواهیم شما را با عمق مفهوم اندیکاتورها و تحلیل تکنیکال آشنا کنیم. در واقع می‌خواهیم کاری کنیم که شما یک قدم از بقیه جلوتر باشید و این میسر نمی‌شود مگر با استفاده از فهم شما از مجموعه اندیکاتورها. با ما در ادامه همراه باشید و این مقاله را از دست ندهید.

 

[irp posts=”19731″ name=”نظریه داو (تحلیل تکنیکال_قسمت سوم)”]

 

آموزش تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال قرار است چه کاری برای ما بکند؟

قبل از این که بخواهیم آموزش تحلیل تکنیکال بورس را داشته باشیم بهتر است با این مفهوم آشنا شویم که اصلاً چرا به تحلیل تکنیکال نیاز داریم. این آشنایی می‌تواند به ما کمک کند که دقیقاً بدانیم در استفاده از اندیکاتورها و به طور کلی در تمام بخش‌های آموزش تحلیل تکنیکال بورس دنبال چه چیزهایی هستیم.

به طور کلی می‌توان گفت که بورس با تمام بزرگی و پیچیدگی که دارد بر اساس مفهوم ساده‌ای به نام خرید و فروش استوار شده است. خرید و فروش نیز مفهومی است که در دو طرف آن انسان قرار است و انسان موجودی غیرقابل‌پیش‌بینی است؛ بنابراین عملاً بازار و اقتصاد چیزی غیرقابل‌پیش‌بینی می‌باشد؛ یعنی حتی آموزش تحلیل تکنیکال بورس نیز نمی‌تواند به این موضوع کمک کند!

اما وقتی قیمت‌ها به شکل چارت و نمودار شدند کم‌کم مشخص شد که رفتار انسان‌ها در خرید و فروش و به طور کلی در هر چیزی می‌تواند قابل تحلیل باشد؛ یعنی می‌توان بر اساس روند رفتاری گذشته، روند آتی آن را حدس زد. تمام آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی تا پیشرفته در واقع هدفش همین است که شما را با تحلیل این روندها آشنا کند.

بنابراین آموزش تحلیل تکنیکال بورس قرار نیست قیمت‌ها را تحلیل کند یا بخواهد قیمتی را پیش‌بینی کند. بلکه تنها کاری که می‌کند این است که روند معاملاتی یک سهم را تا به اینجای کار مورد بررسی قرار می‌دهد و آن را به بیانی دیگر به بیننده و معامله‌گر نشان می‌دهد. در کلام بهتر تحلیل تکنیکال در انواع مختلف آن مانند تحلیل تکنیکال رایگان بیشتر رفتار سهامداران یک سهم را مورد بررسی قرار می‌دهد.(در ادامه مقاله رصد و تحلیل در بورس هم بخوانید)

پس رفتار روانشناسی یک سهم در کنار آموزش تحلیل تکنیکال بورس می‌تواند پاسخ درست را به شما نشان دهد. در کلام بهتر آموزش تحلیل تکنیکال بورس به شما یاد می‌دهد که بدانید چگونه رفتار سهامداران عمده یک سهم را شناسایی کنید. شناسایی این رفتار به شما کمک می‌کند که بتوانید همراه با سهامداران عمده خرید و فروش کنید. در واقع شما باید به دنبال رفتارشناسی سهامداران عمده باشید و آن‌ها را در چارت‌های خود پیدا کنید و چیزی غیرازاین نمی‌تواند به شما کمک کند. این چیزی است که از آموزش تحلیل تکنیکال بورس انتظار می‌رود.

 

شروع آموزش تحلیل تکنیکال بورس به ساده‌ترین شکل آن

قبل از گفتن از آموزش تحلیل تکنیکال بورس یک نکته را در نظر داشته باشید. به صورت فنی یادتان باشد که قیمت‌ها اصلی‌ترین و مهم‌ترین چیزی است که در دست شما قرار دارد؛ یعنی دو قیمت پایانی و آخرین معامله در بازار بورس و قیمت معامله در سایر بازارها عمده‌ترین تکیه‌گاه شما در تحلیل‌ها باید باشد. بعدازآن باید شما کندل ها را بشناسید. کندل شناسی مبحثی طولانی است که لازم نیست همه آن‌ها را بدانید. فقط کندل های تغییر روند و رایج را بشناسید کافی است.

یادتان باشد کندل ها سایه قیمت‌ها هستند، یعنی نزدیک‌ترین و معتبرترین اطلاعات را به شما می‌دهند. بعد از کندل ها اندیکاتورها و شاخص‌ها در آموزش تحلیل تکنیکال بورس مهم هستند. این اندیکاتورها و شاخص‌ها را سایه کندل ها می‌دانند؛ یعنی عملاً مقداری عقب‌تر از نمودار هستند.

بنابراین در آموزش تحلیل تکنیکال بورس در نظر داشته باشید که اندیکاتورها و اسیلاتورها از نمودار عقب‌تر هستند، پس سیگنال‌های صادرشده توسط آن‌ها معتبر نیست و این سیگنال‌ها مربوط به یکی دو کندل عقب‌تر می‌باشد. سؤال پیش می‌آید که چگونه پس باید از اندیکاتورها و شاخص‌ها در تحلیل استفاده کنیم و عملاً آموزش تحلیل تکنیکال بورس به چه دردی می‌خورد؟ فعلاً بیایید خطوط مقاومت و خط روند را به‌عنوان پایه آموزش تحلیل تکنیکال بورس توضیح دهیم تا به این سؤال پاسخ دهیم.(همچنین در ادامه توصیه میکنم مقاله بایننس چیست را مطالعه کنید)

شما در هر تایم فریمی که بخواهید نمودار را تحلیل کنید، نمودار در بازه‌ای خاص در یک روند مشخصی در حال حرکت است. شما به واسطه کشیدن خطوط حمایت و مقاومت و خطوط روند باید این روندهای سهم را مشخص کنید. خطوط مقاومتی به واسطه اتصال دو نقطه در قله ایجاد می‌شود و خطوط حمایتی به واسطه اتصال دو نقطه در قعر ایجاد می‌شود. هرچه واکنش‌های نمودار به این خطوط بیشتر باشد و روند در داخل خطوط قرار داشته باشد می‌توانید حد سود و حد ضرر را به‌سادگی همین خطوط حمایت و مقاومت قرار دهید. یادتان باشد که این خطوط مهم‌ترین مفهوم در آموزش تحلیل تکنیکال بورس محسوب می‌شود.

 

آموزش کامل تحلیل تکنیکال

ادامه آموزش تحلیل تکنیکال بورس

خط روند نیز به نوعی همان خطوط مقاومت و حمایت است که به واسطه سه نقطه ایجاد می‌شود. دو نقطه برای خط مقاومتی و یک نقطه برای خط حمایتی. خط حمایتی به واسطه همین یک نقطه و موازی با خط مقاومت کشیده می‌شود؛ اما این خطوط چه چیزی را قرار است به ما بگوید؟ یعنی ما از آموزش تحلیل تکنیکال بورس و خطوط مقاومت و حمایت و … چه چیزی را می‌توانیم متوجه شویم؟

این سؤال دقیقاً روی دیگر همان سؤالی است که دقایقی پیش پرسیده بودیم. ما از اندیکاتورها و به طور کلی از آموزش تحلیل تکنیکال بورس چه انتظاری می‌توانیم داشته باشیم وقتی تحلیل‌های آن‌ها چند قدم عقب‌تر از زمان حال است؟

 

[irp posts=”14931″ name=”انواع تفکر در تحلیل تکنیکال”]

 

به طور کلی شما نباید انتظار داشته باشید که این اندیکاتورها زمان حال و آینده را مورد بررسی قرار دهند. این که شما بخواهید با سیگنال اندیکاتور rsi وارد معامله شوید کاملاً اشتباه می‌کنید؛ زیرا این سیگنال برای چند کندل عقب‌تر خواهد بود. تنها فایده مهم آموزش تحلیل تکنیکال بورس و استفاده از شاخص‌های مختلف این است که ما می‌توانیم روند قبلی نمودار را مورد بررسی قرار دهیم.

آموزش تحلیل تکنیکال بورس درست مانند این است که ما دوستی را می‌شناسیم و می‌دانیم این دوست در موقعیت‌های مختلف چه رفتاری نشان می‌دهد؛ بنابراین ما سعی می‌کنیم بر اساس شناخت خودمان از او رفتار کنیم. اندیکاتورها و شاخص‌ها نیز دقیقاً همچنین چیزی هستند.

آن‌ها به شما روند کلی که تا اینجا اتفاق افتاده را توضیح می‌دهند؛ یعنی شما نگاه می‌کنید می‌بیند که به طور کلی روند معاملاتی سهمی بر اساس اندیکاتور rsi چگونه است. مثلاً یک سهم در خطوط 70 تا 90 rsi همیشه سیگنال خروج بوده و همیشه وقتی rsi سهم وارد این حوزه شده است باید از سهم خارج شد ولی درست در محدوده 30 تا 50 نیز سهم به حمایت خود رسیده است. پس می‌توان از rsi این‌گونه استفاده کرد که زمانی که وارد محدوده‌های فوق شد ما اقدام به خرید یا فروش کنیم. درحالی‌که این اندیکاتور برای سهم‌های دیگر تفسیری دیگر دارد.

برای کسب اطلاعات در مورد دوره روانشناسي معامله گري روی این لینک آبی کلیک کنید.

آموزش تحلیل تکنیکال

منظور ما از آموزش تحلیل تکنیکال بورس

در کلام بهتر ما می‌خواهیم در آموزش تحلیل تکنیکال بورس به شما بگوییم که مهم نیست شما اندیکاتورها را چگونه یاد می‌گیرد. همین‌الانمی توانید با یک جست‌وجوی ساده، rsi را آموزش ببینید؛ اما این آموزش چندان به درد شما نمی‌خورد؛ زیرا شما در این آموزش تحلیل تکنیکال بورس یاد می‌گیرید که همه سهم‌ها را به یک‌چشم نگاه کنید. درحالی‌که هر سهم شخصیت خودش را دارد.

شما با هر اندیکاتوری که می‌خواهید به هر سهمی که دوست دارید نگاه کنید؛ اما دید شما باید تشخیص شخصیت سهم‌ها باشد. هر سهم شخصیت خاص خودش را دارد که می‌تواند به سودآوری شما کمک کند و یا این که بر اساس استراتژی معاملاتی شما کارایی نداشته باشد.(در ادامه مقاله آیا بیت کوین قانونی است را هم بخوانید)

آن چیزی که در آموزش تحلیل تکنیکال بورس اهمیت دارد همین است که شما بدانید این است که مهم نیست اندیکاتوری را می‌شناسید یا نه! تنها چیزی که مهم است این است که یاد بگیرید چگونه تحلیل گذشته آن را استفاده کنید؛ بنابراین بیایید در این بخش آموزش تحلیل تکنیکال بورس یاد بگیریم که چگونه از یک اندیکاتور استفاده کنیم. با ما همچنان همراه بمانید.

 

تحلیل تکنیکال رایگان

استفاده از اسیلاتور در آموزش تحلیل تکنیکال بورس

شما برای آموزش تحلیل تکنیکال بورس تنها به دو چیز احتیاج دارید. اول خطوط روند، حمایت و مقاومت و دوم یک اسیلاتور و نمایش دهنده.

شما ابتدا باید خطوط روند خود را مشخص کنید و سپس خطوط حمایت و مقاومت را ترسیم کنید. بعد اسیلاتوری را انتخاب کنید. هر اسیلاتوری که می‌خواهد باشد. حتی اگر شما نمی‌دانید این اسیلاتور چگونه کار می‌کند مهم نیست.

یکی را انتخاب کنید. حال نقطه‌به‌نقطه اسیلاتور و روند قیمت را نگاه کنید. آیا می‌توانید یک الگو پیدا کنید؟ اگر توانستید الگویی پیدا کنید که چندین و چند بار تکرار شده است، بازی را خیلی سریع برده‌اید. دیگر می‌توانید بر اساس این الگو حرکت کنید؛ اما اگر الگویی پیدا نکردید یا الگوی شما خیلی ضعیف بود باید سراغ اسیلاتور دیگری بروید. این‌گونه میان اسیلاتور ها بچرخید تا اسیلاتور مناسب سهم را پیدا کنید. حال تنها یک‌چیز می‌ماند که شما باید آن را بررسی کنید و آن این که این الگو در چه روندی اتفاق افتاده است.

اگر روند تمام الگوها یکسان بود شما می‌توانید با اطمینان بالایی در خرید و فروش خود از آن اسیلاتور استفاده کنید و دیگر به چیز خاصی احتیاج نخواهید داشت؛ اما اگر الگو روندهای مختلفی داشته باشد باید سعی کنید الگویی هم برای این روندها پیدا کنید. در کلام بهتر تمام آموزش تحلیل تکنیکال بورس این است که شما باید یک روند پیدا کنید. گاهی این روند به‌سادگی در نمودار دیده می‌شود و احتیاجی به اسیلاتور و … نیست و گاهی به‌قدری سهم نوسان دارد که نمی‌توان یک الگوی مشخصی استفاده کرد.

این الگوها حتی می‌توانند روند معاملاتی شما را نیز شکل بدهند؛ بنابراین سعی کنید آن‌ها را پیدا کنید. وقتی توانستید این موارد را پیدا کنید. می‌توانید با درصد ریسک کم منتظر سود خود باشید!

 

 

فلسفه تحلیل تکنیکال

3 اصل زیر به‌عنوان مبانی تحلیل تکنیکال و یا فلسفه تحلیل تکنیکال شناخته می‌شود:

1. همه‌چیز در قیمت لحاظ شده.
2. قیمت‌ها بر اساس روندها حرکت می‌کنند.
3. تاریخ (گذشته) تکرار می‌شود

 

1. همه‌چیز در قیمت لحاظ شده

می‌توان گفت اصلی‌ترین پایه تحلیل تکنیکال همین جمله است و تا زمانی که درک درستی از این جمله نداشته باشیم درک مفهوم کلی تحلیل تکنیکال کار دشواری است. یک تحلیل‌گر تکنیکال باید به این درک رسیده باشد که همه فاکتورها مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، بلایای طبیعی، جنگ و دیگر مواردی مانند این‌ها در قیمت یک سهم یا کالا لحاظ شده است و بعد از رسیدن به این درک، می‌توانیم درک کنیم که تحلیل قیمت تمام آن چیزی است که به آن نیاز داریم.

تحلیل گران تکنیکال بر این باورند که قیمت تابعی از عرضه و تقاضا است و اگر عرضه بیش از تقاضا باشد قیمت افت می‌کند و چنانچه تقاضا بیش از عرضه باشد قیمت رشد خواهد کرد. این اساس تمام پیش‌بینی‌های اقتصادی دنیا است. برداشت متخصصین این است که اگر به هر دلیلی قیمت بالا رفت پس باید تقاضا بر عرضه غلبه کرده باشد و قبل از آن علل فاندمنتال اثر خود را بر قیمت گذاشته‌اند. اگر ما این موضوع را قبول داشته باشیم پس به این نتیجه می‌رسیم که تحلیل گران تکنیکال هم به‌نوعی به دنبال تحلیل مباحث فاندمنتال از روی پارامتر قیمت هستند..

نمودارها به‌تنهایی هرگز علت بالا رفتن و یا پایین آمدن قیمت‌ها نیستند بلکه آن‌ها صرفاً نشان‌دهنده میزان تأثیر و یا عدم تأثیر عوامل فاندمنتال در بازار هستند.

تحلیل‌گر تکنیکال با استفاده از ابزارهای تکنیکالی می‌تواند با احتمال، روند قیمت و یا تغییر روند آن را پیش‌بینی کند و وقتی عوامل دیگر تأثیر خود را در قیمت گذاشته پس تحلیل‌گر تکنیکال نسبت به بقیه افراد بازار که بر این تکنیک مسلط نیستند، می‌تواند سریع‌تر تغییرات بازار را پیش‌بینی کند و سود بیشتری کسب کند.

پس باور به اینکه همه‌چیز در قیمت خلاصه‌شده است به این معنا است که تحلیل‌گر می‌داند برای پیش‌بینی بازار نیازی به دانستن عوامل تأثیرگذار خارجی بر قیمت نیست؛ و با حذف این عوامل از تحلیل، کار او بسیار ساده‌تر می‌شود.

 

2. قیمت‌ها بر اساس روندها حرکت می‌کنند.

هدف از ترسیم نمودار قیمت، پیدا کردن روند حاکم بر آن است. درواقع هدف ما پیش‌بینی روند قیمتی آینده بازار است پیش از آنکه قیمت حرکت خود را ادامه دهد. بسیاری از تحلیل گران بازار بر این باورند که ماهیت روندها یکسان است و فقط کافی است روند فعلی را ارزیابی کنیم.

روندها دوست دارند که به حرکت فعلی خود ادامه دهند و تغییر جهت ندهند. این قانون به‌نوعی قانون اول نیوتون است:

قانون اول نیوتون:

هر جسم كه در حالت سكون، یا در حال حركت یكنواخت بر خط مستقیم باشد همان حالت را ادامه می‌دهد مگر اینكه تحت تأثیر نیروهای خارجی مجبور به تغییر آن حالت باشد.(منبع)

(در ادامه مقاله بررسی مفهوم ریسک مساعد و نامساعد را هم بخوانید)

قانون دوم تحلیل تکنیکال:

قیمت‌ها به روند فعلی خود ادامه می‌دهند تا زمانی که عوامل بازدارنده حرکت، آن‌ها را متوقف کند.

شکل زیر مثالی از یک روند نزولی در محصول USDCHF است.

 

قانون دوم تحلیل تکنیکال

3. تاریخ (گذشته) تکرار می‌شود

تحلیل گران تکنیکال بر این باورند که مواردی که در نمودارهای قیمتی در گذشته به‌کرات تکرار شده، می‌تواند در آینده هم با احتمال بالا تکرار شود. به همین دلیل اندیکاتورها و اسیلاتورهای زیادی طراحی‌شده که در گذشته الگوهای مناسبی را برای پیش‌بینی بازار به وجود آورده‌اند و می‌توان از آن‌ها در آینده هم برای پیش‌بینی احتمالی قیمت استفاده کرد.(در ادامه میتوانید مقاله انواع سهام شرکت‌ها را مطالعه کنید)

دقت کنید در این جمله از کلمه “احتمالی” استفاده کردم و این به این معنا است که همیشه این اتفاق نمی‌افتد و باید برای مواقعی که این اتفاق نمی‌افتد راه حلی در نظر گرفت تا همه سرمایه‌مان بر باد نرود.

همان‌طور که در تمام پدیده‌های عالم هستی شاهد هستیم، آینده همیشه تکرار گذشته نیست. مثلاً ممکن است در تابستان هوا سرد شود و حتی برف هم ببارد. یا مثلاً اگر در منطقه‌ای از کره زمین اگر در 1000 سال گذشته هر 200 سال یک باز زلزله میامده، هم‌اکنون بعد از گذشت 50 سال زلزله بیاید. پس این جمله که تحلیل گران تکنیکال آن را به‌عنوان یک اصل بیان کرده‌اند کمی جای تأمل دارد و باید بیشتر به آن توجه کنیم. (مقاله تکنیکال یا فاندمنتال را هم بخوانید)

 

آموزش تحلیل تکنیکال

سخن آخر از آموزش تحلیل تکنیکال بورس

به طور کلی ما در آموزش تحلیل تکنیکال بورس اصلاً قصد نداریم مانند تمام سایت‌ها و آموزش‌های دیگر چند نمودار و فرمول و … به شما بخورانیم. ما می‌خواستیم به شما در آموزش تحلیل تکنیکال بورس یاد بدهیم که چگونه از اسیلاتورها و اندیکاتورها باید استفاده کنید. یادتان باشد که آموزش تحلیل تکنیکال بورس به معنی پیش‌بینی آینده نیست، بلکه به معنی تحلیل درست گذشته است. امیدواریم که این تحلیل را به درستی یاد گرفته باشید و همیشه از آن استفاده کنید. به‌هرحال ما دوست داریم که شما همیشه در سود باشید.

 

[irp posts=”16598″ name=”معاملات الگوریتمی چیست؟ ?| آموزش معاملات الگوریتمی در سریع ترین زمان !”]

 

در صورتی که علافه مند به آشنایی با نرم‌افزار تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال هستید، این مقاله را مطالعه کرده و نظرات خود را برای ما ارسال کنید. ما پاسخ گوی سوالات سما خواهیم بود 🙂

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
hamavandia
hamavandia
3 سال قبل

با درود
لزوما تاریخ تکرار میشود؟چقدر این جمله صحت دارد؟

مدیر سایت
مدیر
3 سال قبل
پاسخ به  hamavandia

سلام
مسلما تاریخ همیشه تکرار نمیشود. چه در بازار چه در پدیده های هستی. برای همین است که در مواقعی که تاریخ تکرار نمیشود مدیریت ریسک و سرمایه به کمک ما می آید.

موفق باشید

میداس سرمایه

ایمیل خود را وارد نمایید تا اطلاعیه های فروش ویژه را دریافت نمایید.