0 تا 100 پلتفرم های معاملاتی فارکس و بورس ایران

پلتفرم‌های معاملاتی

بهترین پلتفرم های معاملاتی فارکس و بورس ایران

قبل از اینکه در مورد پلتفرم های معاملاتی فارکس صحبت کنیم بهتر است با پلتفرم های معاملاتی بورس ایران آشنا شویم، پلتفرم های معاملاتی بورس ایران نرم‌افزارهایی هستند که به‌وسیله آن‌ها امکان دیدن قیمت محصولات و تحلیل آن‌ها وجود دارد. پلتفرم بورس ایران معمولاً امکان تحلیل تکنیکال را نیز به شما می‌دهند. پدیدآورندگان این نرم‌افزارها ابزارهای مختلف تحلیل تکنیکال را در آن‌ها قرار می‌دهند و به‌وسیله آن‌ها امکان بررسی، تحلیل و تصمیم‌گیری برای آینده قیمت را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهند.(توصیه میکنم مقاله نرم ‌افزار تحلیل تکنیکال را هم بخوانید)

همچنین با استفاده از این پلتفرم معاملاتی بورس ایران شما امکان معامله کردن در بازار را نیز خواهید داشت. یکی از معروف‌ترین و بهترین پلتفرم برای بورس ایران نرم‌افزار متاتریدر است که در حال حاضر دو نسخه 4 و 5 را دارد. این نرم‌افزار رایگان است و با مراجعه به سایت (https://www.metaquotes.net) امکان دانلود و نصب آن را بر روی کامپیوتر خود را دارید. این نرم‌افزار امکان نصب نسخه دمو را نیز به کاربران می‌دهد تا بتوانید استراتژی‌های معاملاتی خود را قبل از تست در بازارهای واقعی، به‌صورت مجازی ولی در شرایط واقعی بازار تست کنید.(در ادامه مقاله اصطلاحات فارکس را مطالعه کنید)

متاتریدر 4

متاتریدر 4 امکان نصب روی کامپیوترهای شخصی، موبایل (IOS و Android) و معامله از طریق صفحات وب را در اختیار شما قرار می‌دهد.

اگر شما موقعیت معاملاتی را در هرکدام از پلتفرم‌ها بازکنید، امکان مدیریت آن را از طریق سایر پلتفرم‌ها دارید.

یکی از امکاناتی که متاتریدر به شما می‌دهد، ایجاد روبات‌های خودکار معاملاتی است که به‌صورت اتوماتیک و 24 ساعته می‌تواند استراتژی شمارا در بازار اجرا کند. برای این کار شرکت متاکوتس زبان برنامه‌نویسی را به نام MQL طراحی کرده که به‌وسیله آن می‌توان این‌گونه ربات‌ها را طراحی کرد. اصطلاحاً به این روبات‌های خودکار، اکسپرت (Expert) می‌گویند و من هم بعدازاین هرکجا عبارت اکسپرت را بیان کردم، منظورم همین روبات‌های معامله‌گر هستند.

شرکت طراح، وب‌سایتی به نام www.mql5.com دارد که در آن مطالب آموزشی بسیار باکیفیت برای معامله‌گران قرا داده همچنین در قسمت codebase این سایت، برنامه‌نویسان برای استفاده عموم ابزارهای معاملاتی را قرار می‌دهند و البته بعضی از آن‌ها خریدنی یا اجاره‌ای هستند.

https://www.mql5.com/en/code

از دیگر امکانات بسیار عالی که این نرم‌افزار در نسخه 4 و 5 ارائه می‌دهد، امکان تست کردن استراتژی‌های معاملاتی درگذشته بازار است که اصطلاحاً به آن بک تست گفته می‌شود.

 

[irp posts=”20069″ name=”وبینار آشنایی با معاملات الگوریتمی”]

 

متاتریدر 5

اندیکاتورها و اسیلاتورها برای دو نسخه متاتریدر 4 و 5 متفاوت هستند یعنی اندیکاتوری که روی متاتریدر 4 کار می‌کند، روی متاتریدر 5 کار نمی‌کند چون زبان برنامه‌نویسی آن‌ها متفاوت هستند. بعضی از اندیکاتورها را شرکت سازنده برای هر دو طراحی کرده ولی تعدادی از اندیکاتورها هستند که فقط روی متاتریدر 5 کار می‌کنند (یا برعکس، فقط روی 4 کار می‌کنند). پس دقت کنید اگر استراتژی شما مبتنی بر اندیکاتورها است و بخواهید مثلاً پلت فرم معاملاتی خود را از 4 به 5 تغییر دهید، باید مطمئن شوید که اندیکاتورهای موردنیاز شما روی 5 هم وجود دارند، یا اینکه مجدد آن اندیکاتور را طراحی و کد نویسی کنید.

باوجوداینکه هر دو نسخه تشابه زیادی باهم دارند، ولی نرم‌افزار متاتریدر 5 در سال 2010 طراحی شد و یک نسخه بهینه‌شده متاتریدر 4 نیست، بلکه این نسخه از ابتدا طراحی و تولیدشده و با نسخه 4 تفاوت‌های اساسی دارد.

 

[irp posts=”8759″ name=”الگوریتمیک‌تریدینگ چیست؟”]

 

تفاوت‌های متای 4 و 5 از منظر برنامه‌نویسی و بهینه‌سازی

معامله‌گری که به‌صورت دستی و بدون استفاده از ربات‌های هوشمند معامله می‌کند، تفاوت چندانی را بین متاتریدر 4 و 5 احساس نمی‌کند. تنها تفاوت مهم این دو پلت فرم برای معامله‌گر دستی، وجود تعدادی از اندیکاتورهای جدید در متاتریدر 5 است. ولی برای معامله‌گر الگوریتمی تفاوت‌ها بسیار معنی‌دار است. آن‌قدر متفاوت که به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌کنم برای کد نویسی از متاتریدر 4 استفاده کنید.

من تنها در 3 حالت از متاتریدر 4 استفاده می‌کنم:

اول: ابزار موردنظر من در متاتریدر 5 وجود نداشته باشد و من به کد آن دسترسی نداشته باشم.

گاهی بعضی از ابزارها و اندیکاتورها فقط برای نسخه 4 نوشته‌شده‌اند و مشابه آن در نسخه 5 نیست. در این حالت اگر به فرمول آن ابزار دسترسی داشته باشم، آن را در نسخه 5 پیاده‌سازی می‌کنم. اگرنه، به‌ناچار از نسخه 4 استفاده می‌کنم.

دوم: کارگزار محصول موردنظر من را در نسخه 5 ارائه نکند.

کارگزاران بعضی از محصولات را فقط روی نسخه‌های خاصی از متاتریدر ارائه می‌کنند مثلاً کارگزار من محصولات ارز دیجیتال را روی متاتریدر 4 ارائه می‌کند. در این حالت من چاره‌ای ندرام جز اینکه کد خود را روی متاتریدر 4 بنویسم.

سوم: هزینه معاملات (spread یا Commission) روی نسخه 4 تفاوت معنی‌داری با نسخه 5 داشته باشد.

پلتفرم‌های معاملاتی
انواع پلتفرم معاملاتی – بهترین پلتفرم معاملاتی فارکس

 

[irp posts=”16598″ name=”معاملات الگوریتمی چیست؟ ?| آموزش معاملات الگوریتمی در سریع ترین زمان !”]

 

گاهی پیش می‌آید که هم محصول روی هر 2 نسخه وجود دارد و هم ابزارها برای هر دو نسخه هست. ولی (مثلاً) به دلیل تعداد معاملات بالای استراتژی، کومیسیونی که باید به کارگزاری برای نسخه 5 بپردازیم، بسیار بالاتر از نسخه 4 باشد. در این حالت من ابتدا استراتژی را بر روی نسخه 5 می‌نویسم، آن را بهینه‌سازی می‌کنم و نسخه بهینه‌سازی شده را عیناً روی نسخه 4 (بدون هیچ تغییری) اجرا می‌کنم. در این حالت هم مشاهده کردید که حتی‌المقدور از نسخه 5 استفاده خواهیم کرد. حتما مقاله بازار بورس فارکس و کیف پول بیت کوین را بخوانید

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

میداس سرمایه

ایمیل خود را وارد نمایید تا اطلاعیه های فروش ویژه را دریافت نمایید.